Loopbaancoaching

Introductie & Aanbod

De aanleiding voor loopbaancoaching kan zeer divers zijn. Zeker nu de dynamiek op de arbeidsmarkt groter is dan ooit. Economische en andere ontwikkelingen leiden vaker tot reorganisaties. Veel mensen hebben daar binnen hun werkomgeving mee te maken. Soms moet je daardoor gedwongen op zoek naar een andere baan.

Wie werk doet dat geen of onvoldoende voldoening geeft, kan te maken krijgen met lichamelijke en/of psychische klachten. Dan is het noodzakelijk om te achterhalen in welke baan en/of omgeving je wel weer veel plezier kunt hebben.

Ook andere ontwikkelingen (denk b.v. aan andere werkprocessen, technieken, een nieuwe leidinggevende, etc.) kunnen invloed op je loopbaan en werkplezier hebben.
En last but not least: je ontwikkelt jezelf ook en je hebt ambities.

Je staat opnieuw voor allerlei vragen en keuzes. Loopbaancoaching kan voor jou in dit proces tot verhelderende inzichten leiden en de keuzes vergemakkelijken.
Elke situatie en ieder mens is uniek. Caro Communicatie biedt loopbaancoaching, afgestemd op dat wat je zoekt. Daarbij is een ‘klik’ met de coach belangrijk!
De coaching die Caro Communicatie biedt is bij uitstek geschikt voor mensen die verantwoordelijkheid voor zichzelf, hun keuzes en hun leven willen nemen. Zelfreflectie is daarbij een belangrijke voorwaarde.
Loopbaancoachingsgesprekken worden gecombineerd met maatwerkopdrachten die je deels thuis maakt. Een kennismakingsgesprek met de loopbaancoach gaat aan alle trajecten vooraf.
Je kunt kiezen uit het volgende aanbod:

  • Loopbaanoriëntatie – 3 gesprekken. Ideaal als je een duwtje in de rug nodig hebt om zelf volgende stappen te zetten op de arbeidsmarkt.
  • Loopbaanzelfmanagement  – 6 tot 7 gesprekken. Dit aanbod is geschikt als je meer wilt doen om een verandering aan te brengen in je loopbaan.
  • Jobmarketing – 4 gesprekken over onder andere: Wat is een goed Curriculum Vitae? Hoe ziet je netwerk eruit? Waar moet je op letten in een sollicitatiegesprek?
  • Outplacement – Vaak een langduriger traject. Het gaat vrijwel altijd om door de werkgever betaalde heroriëntatie op de arbeidsmarkt. Het outplacementtraject omvat een combinatie van loopbaanzelfmanagement en jobmarketing. Deze aanpak is geschikt voor mensen die daadwerkelijk op zoek moeten naar een andere werkkring en/of wanneer de behoefte bestaat aan een complete benadering op een nieuwe functie, baan in een andere organisatie.
  • Loopbaanknipkaart – aantal vooraf afgesproken persoonlijke coachingsgesprekken. Zeer geschikt voor een diversiteit aan loopbaansupport om op koers te blijven in je werk, in je functie (o.a. effectiever werken, meedenken met carriereverloop, CV advies, etc.).

Voor elke verandering in je leven geldt dat je zelf de stappen onderneemt om je nieuwe doelen te bereiken. Je creeërt je eigen toekomst! De eerste stap is een klik op kennismakingsgesprek loopbaancoaching.