Caro Communicatie

Opdrachtgevers

Liduine (tweede helft 30):
Caroline is voor de perfectionisten onder ons een prettige coach omdat zij op een rustige manier en met humor laat ervaren dat perfect niet hoeft en dat het juist leuk kan zijn om kleine doelen na te streven. Nou ja, leuk. Ik ben er nu beter in. En dat is al heel wat.

Toen ik 2 jaar geleden tegen een burn-out aanzat, heeft mijn directeur toegezegd dat ik een coachingstraject kon starten. Ik ben op zoek gegaan naar een coach die ervaring heeft in het onderwijs. Hoe leuk is het dat Caroline zelfs Montessori-ervaring heeft! Onze gedeelde visie op onderwijs en haar kijk op wat een succes genoemd kan worden, heeft geleid tot rust en een ontspannender houding in de klas. Daar heeft iedereen baat bij.

Caroline houdt overtuigingen tegen het licht en ze oordeelt niet. Dat is prettig want dan kan je zelf beslissen of je de overtuiging houdt of weggooit.

Claudia (tweede helft 30):
Enige tijd geleden ben ik van baan veranderd en al vrij snel had ik het gevoel dat dit voor mij toch niet de juiste plek was. Gelukkig zag mijn baas dat ook en hij adviseerde een loopbaanbegeleider te zoeken die helpt bij de vraag wat dan wel een goede stap zou zijn.
Caroline Hoitink is een ervaren coach en loopbaanbegeleider. Zij heeft mij in een aantal sessies laten zien en ervaren wat belangrijk voor mij is. Als persoon, maar dus ook in het werk.
Deze vorm van loopbaanbegeleiding is intensief. Tussen de bijeenkomsten door is er behoorlijk wat ‘huiswerk’ te doen. De opdrachten gaan de diepte in, waardoor een goed zelfbeeld ontstaat dat telkens gekoppeld wordt aan de (gewenste) werksituatie.
Dit zoekproces was voor mij confronterend. Het huidige werk lag te ver van mijn ideaal af. Daardoor kwam ook het besef dat het echt beter was om iets anders te gaan doen.
Inmiddels ben ik van baan veranderd. De loopbaanbegeleiding heeft mij veel geleerd over mijzelf en zal de komende jaren bij toekomstige stappen ongetwijfeld een rol spelen.
De samenwerking met Caroline heb ik als zeer prettig ervaren. Zij is optimistisch en ondersteunend, stelt de juiste vragen en kan onbevooroordeeld luisteren. Ik kan iedereen aanraden die worstelt met levens- en loopbaanvragen om bij haar het traject te volgen.

Anne (26 jaar):
Door Caroline ben ik gecoacht in mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Ik heb haar begeleiding als zeer prettig ervaren. Caroline is iemand die iedereen in zijn waarde laat en mensen op een tactvolle manier weet te benaderen. Ze weet op een zinvolle manier feedback te geven en gaf mij het gevoel dat ik als gelijkwaardig werd beschouwd. Al met al een plezierige, vertrouwenwekkende en belangstellende coach. Wat Caroline vooral bijzonder maakt is het feit dat ze haar volledige aandacht op haar gesprekspartner richt en haar begeleiding afstemt op de persoon. Ik werd gestimuleerd om veel over mezelf na te denken en heb zo duidelijker gekregen welke kant ik op wil bewegen. Het kan best confronterend zijn om de dingen die je eigenlijk al weet over jezelf op papier te zetten of hardop uit te spreken. Mij heeft het geholpen meer inzicht te krijgen in mijn gedachtepatronen en patronen bij het maken van keuzes in mijn leven. Duidelijk werd dat ze niet goed zijn en niet fout, maar dat het wel fijn is om te weten wanneer je ze inzet en er ook op den duur voor kan kiezen het eens anders aan te pakken. Door het koersonderzoek is er ruimte gecreeerd om een andere weg in te slaan.

Wietse (begin 50):
“In de loop van 2009 heb ik in een aantal sessies loopbaancoaching van Caroline Hoitink gekregen. Ze heeft daarbij enorm veel waarde toegevoegd, omdat ze me op een professionele, maar tegelijkertijd zeer persoonlijke manier heeft geholpen om een helder beeld te krijgen van de loopbaanstappen die ik het beste kon nemen (en ook heb genomen). Haar coaching is overduidelijk gebaseerd op jarenlange ervaring – en dat schept vertrouwen. En vooral: het was een plezier om door haar begeleid te worden. Leuk mens, top coach!”

Arno:
Gemotiveerde en zeer betrokken trainer/coach. Door de gesprekken met Caroline ertoe gekomen aan de handrem te trekken!

Erik:
Goed, duidelijk en helder communicerend

Bas:
Goede, enthousiaste trainer die weet te overtuigen. Veel kennis en ervaring m.b.t. het onderwerp.

Willem:
Geweldige trainer, duidelijk en open!

Erica:
Prima trainer, beschikt over veel praktijkkennis en kan de theorie ondersteunen met goede en aansprekende voorbeelden.

Martine:
Caroline weet waar ze het over heeft en brengt dit goed! Een professionele trainer.

Karen:
Aan deze training heb ik heel veel! Zeker door de praktische tips en adviezen. En wat een leuk en boeiend mens is Caroline.