Gebeurtenissen en de waarde daarvan

Gebeurtenissen en de waarde daarvan

December 11th, 2013

“Elke gebeurtenis raakt aan een andere, als draden geweven in harmonie, die de stof vormen waaruit het leven bestaat”. (Don Bradley)

Aan het einde van elk jaar kijk ik terug op het jaar dat voor mijn gevoel opnieuw voorbij gevlogen is. Ook geef ik elk nieuw jaar een thema mee. Het afgelopen jaar was mijn thema: Dromen-durven-doen!  Het thema voor het komende jaar … ik laat het nog weten.

Bij dat terug- en vooruitblikken stel ik mezelf een paar vragen. Geniet van de beelden, de herinneringen die voorbij komen. En soms maakt een herinnering mij weemoedig. Het is niet zo dat ik tussentijds geen pas op de plaats maak. Toch merk ik elk jaar weer dat de herfst- en winterdagen uitnodigen tot reflectie en bezinnen. Vaak gaat dat gepaard met nieuwe ideeën toelaten, fantaseren, plannen maken voor de kortere en langere termijn. Waardevolle gesprekken worden gevoerd met vrienden of vriendinnen tijdens een lunch of dinertje. Ook in de huiselijke sfeer onder het genot van een goed glas wijn voeren mijn lief en ik mooie gesprekken.

Dit jaar stopte ik, vanuit vrije wil, met mijn parttime baan in het montessoribasisonderwijs. Ik werkte een paar jaar op een school in Zeist. Die baan combineerde ik met mijn werk als trainer en (loopbaan)coach. Dat was een leuke en ook wel zware combinatie. Aan dat stoppen ging heel wat getwijfel vooraf want tja..die kinderen blijven mijn hart stelen en kinderen zijn de volwassenen van de toekomst. Ik sta nog steeds achter het gedachtegoed, de visie van Maria Montessori. Om allerlei redenen heb ik toch besloten uit het onderwijs te stappen en me weer geheel te focussen op mijn eigen bedrijf Caro Communicatie voor training, advies en (loopbaan)coaching.Vo lgend jaar (in 2014) bestaat Caro Communicatie 15 jaar!

Trots ben ik op de interessante opdrachten die ik het afgelopen jaar kreeg en naar volle tevredenheid van cliënten uitvoerde.  Ik kijk uit naar nieuwe opdrachten en vervolgopdrachten! Het geeft mij zo’n voldaan gevoel wanneer mensen die ik train en/of coach me zeggen dat ze weer “op de rit” zijn gekomen mede door mijn begeleiding.

Ook maakten mijn lief en ik dit jaar een reis naar Sumatra en Java van 4 weken. Daarmee ging een, voor mij, lang gekoesterde wens in vervulling. Mijn oma is geboren en getogen op Java en het was mooi om te zien waar zij, later in haar leven, met mijn opa nog een aantal jaren woonde. Dat was in Bogor, een prachtige stad op Java. Sumatra maakte veel indruk op ons. Veel  minder ontwikkeld dan Java in vele opzichten. We troffen op beide eilanden fantastische chauffeurs die ons veel vertelden over hun leven met hun gezinnen en over de rijke historie en cultuur van Indonesië. We voelden ons bevoorrecht dat we deze reis konden maken.

Verder hebben we in oktober onze Golden Retriever pup, Jua (betekenis ‘zon’), opgehaald. Hij is nu 4 maanden. We genieten enorm van hem. Natuurlijk is hij ook een handenbindertje. Na jaren van vrijheid hebben we nu weer “een kind” in huis. Jua geeft ons veel gezelligheid en knuffels. Zojuist heeft hij een van de gordijnen beetgehad. Tja…had ik maar aandacht en tijd moeten geven aan hem.

De Drie Vragen

Er zijn drie vragen die je kunt gebruiken voor het terug- en vooruitblikken. Ze kunnen uiteraard in verschillende  bewoordingen gesteld en uitgediept worden.  Het gaat om de kern! Je kunt ze zelf beantwoorden dan wel als uitgangspunt nemen voor mooie gesprekken met ander(en).

  1. Wat was voor jou een absoluut hoogtepunt in het afgelopen jaar?
  2. Wat heb je geleerd gedurende de afgelopen 11/12 maanden?
  3. Waar neem je afscheid van en wat neem je mee in het nieuwe jaar?

Het is aan te raden om een plannetje te schrijven voor 2014 wanneer je voor jezelf veranderingen wilt doorvoeren. Dat maakt het uitvoeren gemakkelijker.

Ik wens jullie allen een mooi 2014 toe waarin je, je plannen en voornemens tot uitvoer kunt brengen!

Mocht je het leuk vinden om een reactie achter te laten dan waardeer ik dat zeer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *