Stress: Vriend en Vijand

Stress: Vriend en Vijand

November 12th, 2013

Deze keer een artikel geschreven door Neuropsychiater Theo Compernolle.

Het verscheen in Counselling Magazine (nr. 1/2013)

Hij schreef over stress het artikel “Stress: Vriend en Vijand”. In het artikel vergelijkt hij stress met een boog. De spanning in de boog geeft de pijl de energie die hij nodig heeft om zijn doel te bereiken. Zonder stress in de boog komt de pijl nergens. Als de boog echter te hard gespannen of ‘over-spannen’ is, dan verliest deze zijn veerkracht en breekt. Compernolle laat zien hoe coaches kunnen helpen om een optimaal stressniveau te vinden dat ons motiveert, zonder dat het ongezond is.

Klik op de link om het artikel te kunnen lezen.

20131_CM_Verkenning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *